Business-Hotel and Mobility Centre, Reutlingen, 2017

Invited competition, Reinforced concrete construction

The design of a compact and prominent 7-storey hotel building is the answer to a heterogeneous urban context which meets the different requirements of the competition. By using the land's topography and a recessed base level, the required areas are distributed perfectly on the premises. In this way an appropriate plaza is created in front of the station, which also solves the mobility requirements and generates a high quality stay.
A mixed structural concrete frame and solid brick construction allows for high flexibility in the future. Overall, the structural design is highly focused on economic efficiency.

Floors: 7
Gross floor area: ca. 6000m² 

Client: Schöller Firmengruppe
Architect: Riehle+Assoziierte
Scope: structural design
Planning period: 2017

up

up